Dünya genelinde yaygınlaşan Covid-19 salgını ile ilgili Bakanlığımızda alınan tedbirler için yeni bir aşama daha kaydedildi.
Pandemi sürecinin başından beri Bakanlığımız yemekhanesinde yemek servisi durdurularak paket servis hizmetine geçilmiş olup, Bakanlığımız mutfağında hazırlanan yemekler, paket halinde pandemi koşullarına uygun bir şekilde personelimize sunulmaktadır.
ISO 22000 Gıda Güvenliği sisteminin uygulandığı Bakanlığımız yemekhanesinde, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yayınlanan “Covid-19 Güvenli Üretim” kılavuzundaki tüm kriterlere uygun şekilde tedbirlerin uygulanması neticesinde Bakanlığımız, TSE yetkililerince yapılan denetim sonucunda 30.12.2020 tarihinde “TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi”ni almaya hak kazanmıştır.
Bir süre önce “TSE COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi”ni de alan Bakanlığımızda “TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi”nin alınması ile birlikte personelimize güvenli ve sağlıklı hizmet sunulmaya devam edilmektedir. Bunun yanında Bakanlığımızda TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi belgelendirme sürecinin tamamlanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.