Bakanlığımız yemekhanesinde günlük 2000 personelimize yemek hizmeti verilmektedir.
Bu kapsamda Başkanlığımız bünyesinde yürütülen yemekhane hizmetlerinin standartlarının artırılması amacıyla ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmaları başlatıldı.
TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri (Food Safety Management Systems) ile gıdanın hazırlanması, işlenmesi, üretimi ve sunumunda üretim kontrolü, ürün kontrolü, ekipman kontrolü; bakım ve genel hijyen uygulamaları; personel ve ziyaretçi hijyeni; taşıma, depolama, ürün bilgisi; eğitim, tedarikçi seçimi ve değerlendirmesi; eğitim, iletişim ve benzeri konular takip edilmektedir.
Gıda zincirindeki zayıf halkaları ortadan kaldırarak gıda kaynaklı tehlikeleri en aza indirgeyip gıda zincirinin güvenliğinin bütünlüğünü sağlamak amacıyla gıda zinciri içerisindeki tüm prosesleri altyapı, personel ve ekipman gibi tüm etkileyenleriyle birlikte kontrol altında tutan ve önleyici bir sistem olan TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri uygulanmasına ilişkin çalışmalar Bakanlığımızda başlatılmıştır.
ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi için Türk Standartları Enstitüsüne başvuru yapıldı. Yapılan ön inceleme süreci sonrasında sertifika sürecinin ilk aşaması olarak ekipler oluşturularak, Türk Standartları Enstitüsü Eğitim Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 12/12/2017 tarihinde iki gün süren TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi ve 14/12/2017 tarihinde ise TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Dokümantasyon Eğitimi; hammaddenin depolarımıza kabulünden üretim alanında yemeğin üretilmesi ve sunumuna kadar görev alan tüm personelin katılımı ile gerçekleştirilmiştir.
Sürecin, 2018 yılı içerisinde tamamlanması öngörülmektedir.